“ההורים מתחתנים אחר כך הילדים באים, נוצרת משפחה, כן משפחה כל כך נוחה, עם קצת דמיון בין בן לבת לאב לאם”.

להורות אין הכשרה פורמלית, אנחנו נכנסים לתפקיד עם הולדת ילדנו הראשון, ורק לאחר התמודדות יומיומית, תוך ניסוי ותהייה, אנו מפתחים לעצמנו דפוס פעולה הורי כשההנחה הבסיסית היא שכולנו רוצים להיות ההורים “הכי טובים”.

רוב האנשים כשהם מחליטים להקים משפחה רוצים את הטוב ביותר עבור משפחתם, הם רוצים להעניק לילדיהם בית חם, ביטחון ואהבה, אך במציאות יש פער בין הרצוי למצוי ואנו מוצאים את עצמנו כועסים, מתוסכלים, וחווים תחושת כישלון. לפעמים אנו מרגישים שהכול מתפרק ושכהורים אין לנו שליטה על מה שקורה.
מריבות בין אחים הן תופעה מוכרת בכל בית. אמנם זהו תהליך טבעי שבאמצעותו הילד לומד לבטא את עצמו ולעמוד על דעתו, אך לא אחת המריבות יוצאות מכלל שליטה ומעכירות את האווירה בבית. עם הזמן המריבות הופכות להרגל, ואנו שוכחים כיצד אפשר לתקשר או להשיג את מבוקשנו בדרך אחרת. המריבות והוויכוחים בבית מעמידים במבחן את הסמכות ההורית, ואנו מנסים להבין כיצד עלינו לפעול כדי לסיים אותן: האם להתערב?  באיזה שלב להתערב?
למי להאמין?

לעתים קורה שההורה מזדהה עם מי שנתפס כחלש ומעניש את “החזק”/”התוקפן” מבלי לבדוק את הדברים, ולאחר מכן מרגיש רגשות אשמה וחוסר שביעות רצון מהתנהגותו, בנוסף לכך צורת התייחסותו למריבה עלולה לחזק את התחרות/הקנאה/הכעס בין הילדים.

בהדרכת ההורים נגבש מנהיגות הורית משותפת אל מול הילדים, הורות שמספקת לילדים קרקע המאפשרת לגדול בתוכה בצורה יציבה ובטוחה, ומאפשרת ליצור קשר טוב ובריא יותר עם הילדים כבסיס משמעותי להתפתחות התקינה שלהם.

בהדרכה ההורים מקבלים כלים לשיפור היחסים והתקשורת בין בני המשפחה, קשר הורה ילד, יחסי אחים, חוקים וגבולות, פתרון קונפליקטים, ניהול זמן, קבלת אחריות ועוד. בעזרת הכוונה, חיזוק, עידוד ותמיכה ניתן לשפר את האווירה בבית, ולהחזיר את הסמכות ההורית, ואת תחושת הביטחון.

 

לקביעת פגישה, לחצו כאן